Att det bara är människan som är i behov av omega 3 kosttillskott är långt ifrån hela sanningen. Faktum är att de flesta av våra egna husdjur är också i stort behov av dessa essentiella fettsyror, och framförallt våra hundar. Studier visar nämligen att om det är något djur som mår betydligt bättre av omega 3 tillskott, så är det människans bästa vän, hunden.

Man till exempel att om våra hundar får brista på denna essentiella fettsyra, så kan pälsen bli både torr och glanslös. I vissa falla kan hunden till och med börja tappa päls, vilket ju är långt ifrån önskvärt. Har du riktigt med otur kan din hund få allvarliga hudskador, med klåda och hög intolerans för hudinfektioner.

Det finns alltså all anledning till att tillgodogöra din hund med omega 3, så att den får goda förutsättningar för ett hälsosamt liv. Detta borde vara lika självklart som att ge sina barn de vitaminer och mineraler de behöver. För inte skulle vi vilja att våra barn blev sjuka eller fick dålig hud på grund av brist på något livsnödvändigt? Nej, så just därför bör alla hundägare där ute redan i dag gå och köpa omega 3 tillskott till sin älskade hund.